HATAY / İSKENDERUN - İskenderun Körfez İlkokulu

May

Mustafa Kemal Atatürk 'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.Sınıflarımızın gösterileri, yarışmalar, yüz boyama ve kahvaltı etkinlikleri ile öğrencilerimiz ,velilerimiz eğlenceli bir gün geçirdiler.Bu güzel etkinliklerde emeği geçen  tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz Voleybol Kız Takımımız ilçe genelinde oynanan turnuvada 3.olmuşlardır.Öğrencilerimizin çalışmalarında emeği geçen Gökhan İŞGÖR öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Aynı zamanda ilçe geneli yapılan Akıl ve Zeka Oyunları turnuvalarında 1 öğrencimiz ilçe birinciliği, 3 öğrencimiz ilçe ikinciliği, 1 öğrencimiz ilçe üçüncülüğü alarak okulumuzu gururlandırmışlardır.Öğrencilerimiz üzerinde emeği geçen Müzehher EĞİLMEZ ve Emine YAKAR öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ortaokullar kompozisyon yazma yarışmasında Belinay ALTAN ilçe 2.si olmuştur.Öğrencimizin çalışmasında emeği geçen Zeynep İrem ÇALIŞKAN öğretmenimizi ve öğrencimizi tebrik ederiz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında yapılan Mart ayı Okul Öncesi ''Söyle -Çiz'' etkinliği ve bilinmeyen kelimelere yönelik kelime kartları hazırlanarak etkinlikler yapıldı.İlkokul kademesinde Masal okuma,Kare Bulmaca,Kelime Türetme etkinlikleri eğlenceli bir şekilde yapılmıştır.Emeği geçen tüm öğretmenlerimize Teşekkür ederiz.

Mrt

Türk Kızılay ekibinin okulumuz 4/A öğrencilerine düzenlediği ''Psikoklojide iyi oluş'' semineri 10 oturumda gerçekleşmiştir.Seminer sonunda öğrencilerimiz aileleriyle birlikte okulumuz konferans salonunda katılım belgelerini sınıf öğretmeni ELİF YÜCEL ,okulumuz rehber öğretmeni ZEYNEP HİLAL AVCI tarafından almışlardır.Seminerleri gerçekleştiren TÜRK KIZILAY ekibine teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109.yılında vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü adına yapılan etkinlikler, bu yıl da İskenderun Körfez İlkokulunda coşkuyla kutlandı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri kapsamında Hatay kültürü ,Hatay yemekleri ve yoğurt mayalama etkinliklerimizi velilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında ''Atasözü ve Deyimler ''etkinlikleri

Mrt

Hatay Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatrosunun  düzenlediği ''Karınca Kararınca'' adlı tiyatro oyunu çocuklar tarafından çok sevilip büyük bir zevkle izlendi.Bize bu güzel oyunu sergileyen tiyatro ekibine teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında lezzetli meyveler hikaye etkinliği işlenmişti.Yaparak yaşayarak öğrenme gerçekleşmesi için İskenderun Körfez ilkokulu anasınıfı öğretmenleri Kübra KUNDAK ve Sümeyye ASLAN, aile katılımını da sağlayarak öğrenciler ile  C vitamini şenliğini gerçekleştirdi. Renkli ve bir o kadar zevkli ve öğretici bir gün geçirilmiş oldu.

Emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

Okulumuzda deprem sonrası tüm tadilatlar tamanlanmıştır. Ayrıca sınıflarımıza klimaların ve akıllı tahtaların montajı yapılmıştır.

Ağu

Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos, Milletimizin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği bir gündür. Büyük Taarruz'un 101.yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını şükranla anıyoruz.